Pilates & Yoga

 

In onze lessen combineren we oefeningen die zorgen voor kracht, balans,  soepelheid, uithouding vermogen en uiteraard plezier in het sporten en bewegen.  We werken voornamelijk op de mat en zullen dit afwisselen met t werken met attributen, zoals de Pilates bal, dyna band en soms een circuit training. Iedereen traint op zijn eigen tempo en kunnen.

Wij trainen op rustige muziek zodat je niet afgeleid wordt door de beat en kan focussen op je lichaam, je spieren en de oefeningen zodat je meer lichaamsbewust wordt, te voelen en te luisteren naar je lichaam.

Met als doel: lekker in je vel zitten..

Ook komen er diverse workshops en masterclasses, om bv een bepaald deel van het lichaam te trainen of juist leniger te worden.

Mocht je een blessure hebben, geef dit altijd aan, en indien mogelijk, zorgen wij voor alternatieven zodat je toch lekker mee kunt doen in de lessen en zo je conditie op peil blijft. Heb je oefeningen van de fysiotherapeut.. neem ze mee en doen we deze samen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs voor een proefles. Je kunt dan de sfeer proeven en lekker meedoen. Wedden dat het bevalt?

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga. De les wordt rustig opgebouwd naar een dynamische flow waarin de verschillende houdingen vloeiend in elkaar overgaan en de ademhaling centraal staat. Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest. Gentle Flow Yoga geeft sterke, lenige en soepele spieren, bevordert de concentratie, de ontspanning en een diepe ademhaling. Je voelt je beter en krijgt meer energie!

Aerial Yoga

Aerial Yoga, ook wel Antigravity Yoga genoemd, is een bijzondere lesvorm. Door het hoge fun gehalte heb je nog niet eens in de gaten dat je aan het trainen bent. Naast een goede workout kunt je je terugtrekken in een cocon, jouw veilige plek.

Bewegen in en rond de Aerial doeken is een totaal nieuwe (Yoga) ervaring en fantastisch om mee te maken. We beschouwen het doek als je nieuwe partner; het ondersteunt je in diverse houdingen, haalt compressie uit de wervelkolom en zorgt voor meer bewegingsvrijheid.

De afwisseling tussen inspanning en ontspanning is groot en verrassend. Daar waar omgekeerde houdingen als hoofdstand alleen voor gevorderden yogis uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren voor iedereen; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Kom je een keertje mee vliegen? Ervaar hoe het gevoel van ruimte in je lijf je vleugels geeft! Ervaar ook hoe vertrouwen en balans, spelenderwijs met het doek, je een geluksgevoel geeft.

De les is geschikt zowel voor beginners als vergevorderde yogi’s.

In verband met de Hygiene is een shirtje met mouwen gewenst (oksels bedekt).

 Pilates

 

Voor wie is Pilates?

Bij de Pilates methode wordt gewerkt aan het vinden van de ultieme balans tussen lichaam en geest, tussen kracht, souplesse en controle. Het centrum van je kracht (powerhouse), oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en de bilspieren, is het punt van waaruit alle oefeningen worden opgebouwd.

Dit met als resultaat een krachtig, soepel lichaam, gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groot bewustzijn van je lichaam.

Pilates is voor jong en oud. Iedereen die bewust met zijn lichaam wilt omgaan.

De Pilates les

Tijdens de Pilates les wordt er vooral gewerkt aan het versterken van de romp- en bekkenspieren, de “Powerhouse” van je lichaam. Dit wordt gedaan door middel van grondoefeningen. Zo worden door specifieke, gecontroleerde oefeningen alle buik-en rugspieren versterkt, terwijl de bekkenbodem stabiliteit tegelijkertijd vergroot wordt.

De figuurcorrectie is een positief bijkomend resultaat. Naast de grondoefeningen wordt er ook gebruik gemaakt van elastieken, de bal en de mat.

 

 

 

Yin Yoga  

Een fijne yoga les om je spieren na alle inspanningen en stress van werk, training en t dagelijkse leven, weer lekker ontspannen en soepel te maken.

 

Bodyfit & strenght

In de bodyfit lessen doen we voornamelijk oefeningen met behulp van ons lichaamsgewicht.

BBB

Cardio

lessen

Dag Tijden Les Docent
Maandag
19.00 tot ± 20.00 Yoga (easy flow)  Mieke
20.00 tot ± 21.00 Pilates  Bianca
 

DINSDAG

 

Dinsdag
19.00 tot ± 20.00  pilates  Bianca
 

WOENSDAG

Woensdag
19.00 tot 20.00  Aerial yoga  Valeria
20.00 tot ± 21.00  Yin Yoga   Valeria
 

DONDERDAG

Donderdag 09.15 tot ± 10.15  pilates  Bianca Steinis
 

VRIJDAG

Vrijdag
 

ZATERDAG

Zaterdag
09.30  tot ± 10.30  BodyFit  Bianca
 

ZONDAG

Zondag
Workshops

Abonnementen

 

Bij alle abonnementen rekenen wij geen inschrijfgeld.

ABONNEMENT 1 (1 mnd opzegtermijn)


1 tot 2 lessen in de week 

( bij 2 x in de week betaal je dan 4.37 per les)

 

 

 

€ 35,00 mnd

 ABONNEMENT 2 (1 mnd opzegtermijn)

Alle lessen onbeperkt

( bij 3x in de week betaal je dan 4,58 per les)

 

 € 55,00
LOSSE LESSEN

 

PROEFLES

€ 12,50 per les

 

Gratis eenmalig

10 RITTENKAART

10 LESSEN IN 3 MAANDEN

€ 100,00  3 mnd
 Workshops en cursussen  € divers
 

 

 

 

PERSONAL Pilates & Yoga
Intake Gesprek  gratis
small group (4 pers) 60 min € 55,- per les
 
LOSSE LES Individueel PT 60 min. € 35,- per les

kaart 4x 125,00

Contact info

Fit Wellness
Ambachtsmark 70
1355EE Almere haven
06-26281249
info@fitwellness.nl

fbLogoRound InstagramLogoRound LinkedInLogoRound TwitterLogoRound

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 22.00
Zaterdag 09.00 – 17.00
Zondag 10.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.