CURSUSSEN & WORKSHOPS

klik op een cursus voor meer informatie.

Hot-stone massage

Cursus Hotstone massage

Binnenkort start FIT! Wellness met de hotstone massage cursus Wil jij deze heerlijke wellness massage leren, in een groep les of tijdens een privé cursus.
Geef je dan snel op!
We werken met kleine groepen dus veel persoonlijke aandacht, ruimte voor vragen en veel oefenen op elkaar.
Inhoud van deze cursus:
• Geschiedenis van deze massage.
• Volledige lichaam massage
• Het juiste gebruik van de verschillende stenen.
• Contra indicaties.
• Verschillende tips en tricks.

Een Hotstone massage is een heerlijke wellness massage mede door de combinatie van de warme stenen en de massage met de stenen worden de diepere delen van de spieren en het weefsel bereikt.

• Ontspanning
• Stressvermindering
• Betere doorbloeding
• Bevordert afvoer van afvalstoffen
• Ontspant en verwarmt stijve spieren

Vooropleiding / toelatingseisen
Om de cursus te volgen is professionele massage-ervaring niet vereist.
Het is niet nodig om een model mee te nemen, er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus. Inclusief naslagwerk, zodat je thuis alles nog eens rustig na kunt lezen.
Waar en wanneer?
FIT! Wellness Op zondag 16 juli van 10.00 tot 16.30 Ambachtsmark 70 te Almere haven. Kosten voor deze cursusdag zijn 95,00 p.p. voor een groeps les 150,00 p.p (3 uur) voor een privé cursus (1/2 p ers) incl. koffie / thee, naslagwerk en deelname certificaat. Opgeven of meer informatie over de Cursusdag: mail naar info@fitsportmassage.nl / info@fitwellness.nl

Workshop leren masseren

Workshop Leren masseren

Altijd al willen leren masseren? Pak dan nu je kans!

Leuke workshop om samen met een vriendin, vriend, moeder, dochter of je eigen partner te doen.

Tijdens deze workshop worden verschillende handgrepen aangeleerd voor het geven van een fijne, ontspannende en verantwoorde massage.                                                                                                                           Inclusief naslagwerk, zodat je thuis alles nog eens rustig na kunt lezen.

Waar en wanneer?

Zie agenda.

Onder leiding van Fysiotherapeut/sportmasseur Richard van Putten en allround sportmasseuse Bianca Steinis

Kosten voor deze workshop zijn 55,00 p.p. incl. koffie en thee en het naslagwerk.

Opgeven of meer informatie over de workshop: mail naar info@fitsportmassage.nl

LomiLomi
workshop Lomi Lomi massage deel 1

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze Workshop is geschikt voor de professionele masseur die graag zijn aanbod wil uitbreiden maar ook voor de niet professional , die wel al een klein beetje ervaring heeft of die bv onze “leren masseren” workshop heeft gevolgd.

Een LomiLomi is ook een uitstekend alternatief, in je praktijk, voor de hotstone massage in de warme zomermaanden.

De Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde en werd in families aan elkaar doorgegeven. Pas in de jaren 70 werd de Lomi Lomi massage ook aan niet Hawaiianen geleerd. Aunty Margaret opende als eerste Hawaiiaan de deuren naar de geheimen van de Lomi Lomi.

Wat is Lomi Lomi Massage?
Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Verder heeft de Lomi Lomi massage een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Na de cursus
Kunt u de basis van een lomi lomi massage uitvoeren van 25/30 min op de achterkant van het lichaam en heeft u behoorlijke kennis van de Hawaiiaanse massagetechnieken. De Lomi Lomi massage is het meest bekend voor de lange, vloeiende massage grepen en de dans rondom de tafel. Er wordt gemasseerd met de onderarmen met een ruime hoeveelheid warme olie. Ook worden er tijdens de Lomi strekkingen, rotaties en knedingen gebruikt. Een Lomi Lomi masseur kan bijvoorbeeld met één arm de schouder masseren terwijl de andere hand / onderarm de heup masseert, dit om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam.

Vooropleiding/toelatingseisen
Om de cursus te volgen is professionele massage-ervaring niet vereist.
Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus. Inclusief naslagwerk, zodat je thuis alles nog eens rustig na kunt lezen.

Waar en wanneer? Op zondag 30 juli van 13.00 tot 17.00, Ambachtsmark 70 te Almere haven. O nder leiding van Fysiotherapeut/sportmasseur Richard van Putten en allround sportmasseuse Bianca Steinis Kosten voor deze workshop zijn 55,00 p.p. incl. koffie / thee en het naslagwerk. Opgeven of meer informatie over de workshop: mail naar info@fitsportmassage.nl / info@fitwellness.nl

Contact info

Fit Wellness
Ambachtsmark 70
1355EE Almere haven
06-26281249
info@fitwellness.nl

fbLogoRound InstagramLogoRound LinkedInLogoRound TwitterLogoRound

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 22.00
Zaterdag 09.00 – 17.00
Zondag 10.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.